εικόνα Viber 2023 11 15 14 48 17 538
Γενικά Δράσεις

Ενημέρωση της Γ’ Λυκείου από την κα Χριστιάνα Αμπατζή , Διατροφολόγο -Κλινικη Διαιτολόγο

Στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών και με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Θεολογίας της κα. Δάφνης Κακαλοπούλου προσκαλέσαμε την κα Χριστιάνα Αμπατζή Διατροφολόγο-Κλινικη Διαιτολόγο για μια ενημερωτική δράση στο σχολείο μας, εν όψει και της νηστείας των Χριστουγέννων.

Η κα Αμπατζή ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση μας και μίλησε στους μαθητές για τον σεβασμό και την αξία του ανθρώπινου σώματος που οφείλουμε να φροντίσουμε και να περιφρουρήσουμε. Αφού παρουσιάστηκε η αξία και η σημασία της Ορθόδοξης Νηστείας σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή καθώς και τα σωματικά και πνευματικά οφέλη που κατακτούμε, στην συνέχεια ενημερωθήκαμε για την σωστή διατροφή και ιδιαίτερα κατά την απαιτητική περίοδο της εφηβείας αλλά και των Πανελληνίων εξετάσεων που διανύει τώρα η Γ’ Λυκείου.

Ποιες τροφές μας στηρίζουν και μας δίνουν την κατάλληλη ενέργεια αλλά και με τί συνδυασμούς?

Πώς θα αποφύγουμε την πρόσληψη βάρους λόγω της διακοπής των αθλητικών δραστηριοτήτων αφού ρίχνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στη μελέτη και την προετοιμασία των εξετάσεων?
Τα ερωτήματα πολλά και ενδιαφέροντα και απαντήθηκαν όλα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Αμπατζή και θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό κα Δάφνη Κακαλοπούλου για την πρωτοβουλία!

Please follow and like us:
fb-share-icon
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση